fredag 13 november 2015

.

Det är mörkt och kallt och regnar punkt. Snålblåsten är här och letar sig in genom kläderna som är lite för varma för vädret. En salig röra av värme och kyla som mest resulterar i snor. Dagsljuset är kort. Det är som att jag hinner ta ett djupt andetag när ljuset kommer och när jag andas ut är det mörkt igen ;) Krukväxterna säckar ihop en liten aning men är likväl gladare än i slutet somras då jag glömde bort nästan hela livet inomhus.
Ute finns det några enstaka blommande rödklöver, bär på buskar och träd. Rönnbären och nyponen har skrumpnat med tiden. Maskrosbladen är så klart ännu vackra och tappra. Gräset är lysande i sin murrighet.  Frostnätter har det inte varit många så flygfän tittar fram då och då och även flyger in genom trädgårdsdörren. Det är något med det milda vädret, att solen varit här så mycket som den har och att den ännu behagar att titta fram som gör att november inte känns genomrutten. Går promenader med öppna ögon, får mycket.
"Det blir ingen vargavinter" sade en på jobbet igår och syftade på det milda vädret. Men vintern är lång, vi nosar bara i början än så länge. Mig emot så är en vargavinter mer stimulerande än slask och tö, gångbanor klädda i tjocka gruslager och frosten som sedan sätter slasket till en oframkomlig knagglig isbana. Sedan att det blir ljusare, mer vadderat och dämpat med en vargavinter är inte fel. Och skönheten med snön --> kräver sin egna harang.
Jag tragglar med kaffekoppen. Hjärnan var vaken innan första klunken, kroppen i övrigt är sänkt. Tung och molande. Mitt drivmedel är enbart ren enträgenhet. 


2 kommentarer:

 1. Nej! Du får inte sluta skriva! =) Dina texter är som lager och lager av bilder ur alla olika vinklar med ett djup som gör dom nästan till någonting levande =)

  Tycker också så, antingen ska det vara snö och jävligt kallt eller ingen snö alls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ska inte sluta =)
   det där värmde mig allt ska du veta. mycket. tack!

   exakt!

   Radera