fredag 25 november 2016

Det var för ett tag sedan som ses som länge sedan, alldeles nyss.

Jag gick in i skog, ut ur skog till gångbanor. Solen hade tittat fram och stod så högt på himlen som den kunde göra där på höstkanten. I min rädsla vände jag mitt ansikte utåt.
I min orädsla såg jag en man vid en brasa, där vid en sådan där kommunalt anordnad grillplats så som det finns överallt vid utkanterna av staden. Han höll papper i sin hand och tittade upp, mot mig därifrån han stod. Avståndet suddade ut våra ansiktskonturer.
Som under en farhåga talade han omedelbart till mig "öhh heh, jag eldar lite".."man vågar ju inte slänga allt i soporna. Det är så mycket att riva sönder"

Min rörelse stannade upp för att stå stilla och lyssna. Med mina solglasögon som täckte halva mitt ansikte, med min scarfs och mössa som täckte den andra halvan. Hans ord fortsatte att rulla på utan nämnvärd innebörd och jag log där bakom drapering tills min mun vågade öppna sig och säga att det ibland är skönt att elda upp det gamla och börja om med nytt.
Hans högra arm reste sig till en hög vinkning för att omedelbart sänkas, likt hans ansikte som sänktes ned mot hans påsar fyllda med papper som eldades upp den ena efter den andra.
Jag gick min väg, kom ett par hundra meter innan tårarna började rulla ned för mina kinder.


::

Jag minns när jag förstörde flyttkartong + flyttkartong fyllda med skrivna ord. Broder t. och någon/några till (?) frågade mig om det skulle vara rätt beslut av mig.Det är en ensam värld vi lever i, där de som ska förstå inte förstår. Där den ansiktslösa är ens spegelbild. Där avstånd helar likt förgör. Där oken vi bär sänker oss ned genom mylla.


P.s.
Mitt kaffe smakar förträffligt idag (det är pulverkaffe).piccccin'up'da pic.with the P. från förra året, då jag och min vän valsade genom skog

en dag hoppas jag att jag vågar dela mina ord med henne, inte bara halva ord

3 kommentarer:

 1. Varje handling upfyller sitt syfte; och så länge det var nödvändigt för dig att bränna upp minne av det förgångna så tog du rätt beslut.

  Angående skogen så är jag just nu ute på ett jobb någonstans i dom dalländska skogarna =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. sanna dina ord!
   jag ville elda dem, men var inte så modig som herrn jag mötte. det fick bli soporna!

   sweeeeet! :D

   https://www.youtube.com/watch?v=w0VhJ6DJ1S8
   alltså de första sexton sekundrarna... de övriga orkade jag inte titta på, det var bara de där första jag ville länka^^ håkan och deras far gör hela filmen som jag knappt minns mer än denna scen med håkan <3

   Radera
  2. Haha, Håkan bråkan XD ....Brukade fortfarande kolla på Sunnes magiska jul fram till för kanske 2 år sedan. Konstigt med tanke på att jag var 12 år gammal när jag flyttade till Sverige =P Brukar även fortfarande att kolla på Heja Björn och Kvarteret Skatan =)

   Nah. Det beror på hur man ser på saken, man skulle också kunna säga att du föddes ur askan- om man vill uttrycka det mer storslaget =)

   Radera