måndag 30 oktober 2017


Dräller kaffe över min Kakmonstretpyjamas. Det återkommande. Har dragit i lådor utan att finna det jag sökte. Det var serier jag målade i tjugoårsåldern jag skulle vilja läsa.
Ungefär där skulle jag vilja stanna idag.
Med seriealbum och tidningar. Försvinna in bland bilder och historier, alla de som byggs upp mellan de printade. Har ett nytt album som jag aldrig har läst. Under en tid fanns Serieboden i staden. Då var jag inte så stor. En lokal en halvtrappa ned som rymde begagnade som enstaka nya tidningar att bli snurrig av genom att välja emellan. Det var en skattkammare. 
Läser någon av er ännu serier? Under perioder tidigare i livet andades jag genom sidorna.
Är trött på min koncentrationsoförmåga. Utmanat mig, en garde!  Vem är jag utan att näsan trycks ned i en bok så där lite för ofta? Öhh springer vilse i min skalle. Tror att boken jag beställde igår kan vara en bra början. Verkar vara en sådan där som det går att läsa ett kapitel då och då utan att historien brister. Tror att det är en sådan som ger mer än det tryckta.

Fönstret skvallrar om att ljuset är med idag. Lampornas sken som sakteliga bleknar mot dagen.
Skogen känns levande och lockande denna höst, även om den drar sig ihop för vintern. Det var länge sedan jag såg de sista eftersläntrande groddjuren eller tappra trollsländor. Flygfän dansar ännu runt. Rådjuren knatar lugnt runt som vanligt. Mötte en stressad ekorre som inte ides med att dölja vart den skulle.
Annars har jag mött andra djur som fått hjärtat att slå frivolter <3<3<3
Var kanske lite för lugn i somras inför en grävling som kom knatande fram från högt gräs nära motorvägen som skär genom stadens utkant. Den blev varse om sällskapet och sprang tillbaka in i gräset. Där behövdes inget knäckebröd i skorna. Rätt nyligen simmade herr Bäver för andra gången i år förbi när jag gick längs åkanten i skymningen. Han brydde sig inte trots knappa meter mellan oss. Slog en lov i vattnat under någon minut till min stora fröjd.
Det finns rätt många djur jag aldrig skulle vilja möta. De flera är väldigt små djur.

Idag ska jag inte falla till oron! En garde till det med.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar